Robotica weer succesvol!

Captain van de winnende alliantie, de Innovate award EN een toegangsbewijs voor het World Festival in Detroit. Roboticateam Pink to the Future deed het goed op het NK in Breda 8 februari.

copyright Thomas Vugs

De beste 24 teams van Nederland hadden zich via 6 voorrondes geplaatst voor het NK. Pink to the Future begon de dag in de ranking op nummer 1. Na 4 van de 5 wedstrijden gewonnen te hebben en één gelijk spel eindigde Pink to the Future met ruime voorsprong op de eerste plek zodat het team zelf de ideale alliantie kon samenstellen. Met deze alliantie werd in de halve en hele finales slechts één ronde verloren en daarmee werd Pink to the Future dus de captain van de winnende alliantie. Samen met de Highland Lynxes uit Zwitserland en team Skyline uit Almere (een rookie team!). Door deze overwinning kwalificeerde het team zich ook gelijk voor het World Festival in Detroit van 29 april t/m 2 mei. Door hun innovatieve design van een volledig modulaire robot won het team daarnaast nog de Innovate award.

copyright Thomas Vugs

Pink Potential is het andere FTC team van Maerlant Robotica. Het was een super prestatie dat ze zich wisten te plaatsen voor het NK en als kers op de taart werd deelname aan het NK ook nog eens beloond met een prijs. Zij wisten tijdens hun jurypresentatie haarfijn uit te leggen wat voor ieder van hen het mooiste moment uit het seizoen was. Dat leverde Pink Potential de Motivate award op.

copyright Thomas Vugs

copyright Thomas Vugs

copyright Thomas Vugs