Online informatieavond 2022

Op deze online informatieavond neemt rector Rebecca van den Berg je mee in het eerste jaar. Wat kun je verwachten van het Maerlant-Lyceum? Hoe worden leerlingen begeleid? En wat is eigenlijk de sfeer op school? We starten met een mini-rondleiding waar je antwoord krijgt op bovenstaande vragen, en de sfeer zélf kunt proeven. Ook is er aandacht voor de drie speerpunten: versterkt taalonderwijs, bèta-onderwijs en het gymnasium. 

19:00 uur: Kijk mee!

In iets korter dan 20 mintuen nemen verschillende docenten, leerlingen en ouders je mee in de wereld van het Maerlant-Lyceum. Mocht de video hieronder niet goed weergegeven worden in de browser, probeer dan de volgende externe link. 

19:30 uur: Stel een vraag!

Het liefst hebben wij natuurlijk persoonlijk contact met onze toekomstige leerlingen en ouders. Daarom zitten vier medewerkers klaar om meer te vertellen over het Maerlant via Teams. Het stellen van vragen is mogelijk via de chatfunctie. Microfoon graag uit en camera mag aan. Maak een keuze uit één van de volgende 'kamers'. Elke kamer heeft een eigen onderwerp: 

Rebecca van den Berg
Rector / Onderwijs

In deze bijeenkomst kan je al je vragen stellen over het onderwijs. Wat maakt het Maerlant anders dan andere scholen? Hoe wordt er lesgegeven? Rebecca van den Berg zal al deze vragen beantwoorden. 

> de informatieavond is voorbij. Algemene vragen kan je stellen aan Nienke de Waard

Nienke de Waard
Coördinator brugklas / Aanmeldprocedure

Hier kan je met al je vragen terecht over de aanmeldprocedure en de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Het Maerlant-Lyceum is mijn eerste keuze, wat nu?

> de informatieavond is voorbij. Algemene vragen kan je stellen aan Nienke de Waard

Kristel Oolbekkink 
Brugklasmentor / Brugklasjaar

Alle dingen die je wil vragen over het brugklasjaar stel je natuurlijk aan een mentor. Je kunt denken aan start schooljaar, leerlingbegeleiding en hoeveel brugklassen zijn er volgend jaar?

> de informatieavond is voorbij. Algemene vragen kan je stellen aan Nienke de Waard

Bregje Bervoets 
Docente Klassieke Talen / Gymnasium

Bregje Bervoets weet alles over het gymnasium binnen onze school, van klas 1 t/m klas 6. Al je vragen die betrekking hebben op het gymnasium kan zij dus beantwoorden.

> de informatieavond is voorbij. Algemene vragen kan je stellen aan Nienke de Waard

20:00 uur: maak een afspraak voor een rondleiding!

Plan een rondleiding in via deze link. Brugklasleerlingen en leerlingenmentoren geven per groep van tien leerlingen een tour door onze school. Ouders kunnen hier dus helaas niet bij zijn.

Meer lezen?

De digitale informatiegids van de Open Dag is nu al in te zien. Ook staan de tien meest gestelde vragen met antwoord op onze website. Graag zien wij jullie weer aankomende zaterdag 29 januari tussen 10:00 - 12:00 uur. Tot dan!