First Lego League regiofinale robotica

17 november vond in de Haagse Hogeschool de jaarlijkse regiofinale plaats van de First Lego League. Ook dit jaar deed het Maerlant mee met twee roboticateams. Deze teams hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze dag met als thema “Into Orbit”. De robotwedstrijden stonden dan ook in het teken van een ruimtereis.  

Robotwedstrijd team 1

Maar daarnaast moesten de teams ook een project uitwerken rondom dit thema. Het ene team heeft gekozen voor “Brandstofschaarste” en het andere team voor “Vitamine D tekort”. Dit zijn problemen waar je bij een lange ruimtereis mee krijgt te maken en waar nog geen goede oplossingen voor zijn bedacht. De oplossingen die de teams hebben bedacht zijn op de wedstrijddag gepresenteerd aan een jury.  

Presentatie FTC Jorian en Juulke

Tijdens de regiofinale heeft het team van de First Tech Challenge zich ook gepresenteerd. Zowel met een praatje op het podium als een demonstratie van hun robot. Dit is vooral om leerlingen te motiveren door te stromen naar de First Tech Challenge als ze te oud zijn geworden voor de First Lego League. 

Het was een spannende dag waar veel presentaties zijn gegeven en robot wedstrijden zijn gereden. Ondanks dat de teams geen prijzen in de wacht hebben gesleept zijn wij trots op de ontwikkelingen die ze hebben doorgemaakt en de prestaties die ze hebben geleverd! 

Floor Zegwaard 

Louise van Meeteren 

Julien de Kleijn 

Coaches robotica 

Robotwedstrijd team 2