Online Open Dag 2021

Docenten ontmoeten, nieuwe vakken ontdekken en de sfeer proeven op school. Dit jaar digitaal. Een heel letterlijk voorproefje, viel al een paar dagen geleden op de deurmat. Met dit welkomstpakket kan je zelf aan de slag tijdens de Open Dag. Nienke de Waard, brugklascoördinator, vertelt je in de onderstaande video meer! Let's go!

10:00 uur: Pak je welkomstpakket erbij!

10:15: Ga aan de slag met vijf proeflessen

> ga naar alle proeflessen!

10:00 - 12:00: Ga het gesprek aan met Maerlanders!

Ervaringsdeskundigen zijn ook aanwezig. Namelijk onze Maerlanders zelf. Om het nog net iets persoonlijker te maken zullen er leerlingen van jouw huidige basisschool paraat staan in de chat om al je vragen te beantwoorden over het Maerlant-Lyceum. Zij weten als geen ander hoe de overstap is!

> de Open Dag is voorbij. Vragen stellen is helaas niet meer mogelijk via Messenger.

Hele dag: Maerlant Stories

> bekijk alle Maerlant Stories

Hele dag: Schoolfeest in jouw woonkamer!

10:00 - 12:00: Stel een vraag als ouder!

Het liefst hebben wij natuurlijk persoonlijk contact met onze toekomstige leerlingen en ouders. Daarom zitten onze medewerkers klaar om meer te vertellen over het Maerlant via Teams. Het stellen van vragen is mogelijk via de chatfunctie. Microfoon graag uit en camera mag aan.

Remco Vogel
Rector / Onderwijs / Brugklasjaar

In deze bijeenkomst kan je al je vragen stellen over het onderwijs. Wat maakt het Maerlant anders dan andere scholen? Hoe wordt er lesgegeven? Remco Vogel zal al deze vragen beantwoorden. Ook kun je denken aan start schooljaar, leerlingbegeleiding en hoeveel brugklassen zijn er volgend jaar?

> deelnemen is helaas niet meer mogelijk
> algemene vragen kunnen gesteld worden aan Nienke de Waard

Rebecca van den Berg
Conrector / Aanmeldprocedure / Gymnasium

Hier kan je met al je vragen terecht over de aanmeldprocedure en de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Het Maerlant-Lyceum is mijn eerste keuze, wat nu? Ook al je vragen die betrekking hebben op het gymnasium kan Rebecca beantwoorden.

> deelnemen is helaas niet meer mogelijk
> algemene vragen kunnen gesteld worden aan Nienke de Waard

Een zorgvraag? Maak een belafspraak

Het voornaamste doel van de leerlingbegeleiding en extra ondersteuning op het Maerlant-Lyceum is om zoveel mogelijk leerlingen op verantwoorde wijze te laten deelnemen aan het onderwijsleerproces. De klassenmentor en jaarlaagcoördinator zijn voor de leerling en ouders het eerste aanspreekpunt. Er is ook een zorgteam op het Maerlant:

Eva Kok – Van der Zanden
Coördinator Zorg & Passend Onderwijs
> telefonische afspraak inplannen is helaas niet meer mogelijk
> vragen kunnen altijd gemaild worden naar kok@maerlant-lyceum.nl

Annique Stevens
Coördinator Dyslexie & Remedial Teacher
> telefonische afspraak inplannen is helaas niet meer mogelijk
> vragen kunnen altijd gemaild worden naar stevens@maerlant-lyceum.nl