Online informatieavond 2021

Op deze online informatieavond neemt rector Remco Vogel je mee in het eerste jaar. Wat kun je verwachten van het Maerlant-Lyceum? Hoe worden leerlingen begeleid? En wat is eigenlijk de sfeer op school? We starten met een mini-rondleiding waar je antwoord krijgt op bovenstaande vragen, en de sfeer zélf kunt proeven. Ook is er aandacht voor de drie speerpunten: versterkt taalonderwijs, bèta-onderwijs en het gymnasium. 

19:30 uur: Kijk mee!

In iets korter dan een half uur nemen verschillende docenten, leerlingen en ouders je mee in de wereld van het Maerlant-Lyceum. Mocht de video hieronder niet goed weergegeven worden in de browser, probeer dan de volgende externe link

20:15 uur: Stel een vraag!

Het liefst hebben wij natuurlijk persoonlijk contact met onze toekomstige leerlingen en ouders. Daarom zitten vier medewerkers klaar om meer te vertellen over het Maerlant via Teams. Het stellen van vragen is mogelijk via de chatfunctie. Microfoon graag uit en camera mag aan. Maak een keuze uit één van de volgende 'kamers'. Elke kamer heeft een eigen onderwerp: 

Remco Vogel
Rector / Onderwijs

In deze bijeenkomst kan je al je vragen stellen over het onderwijs. Wat maakt het Maerlant anders dan andere scholen? Hoe wordt er lesgegeven? Remco Vogel zal al deze vragen beantwoorden. 

> deelnemen is helaas niet meer mogelijk 
> algemene vragen kunnen gesteld worden aan Nienke de Waard

Rebecca van den Berg 
Conrector / Aanmeldprocedure

Hier kan je met al je vragen terecht over de aanmeldprocedure en de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Het Maerlant-Lyceum is mijn eerste keuze, wat nu?

> deelnemen is helaas niet meer mogelijk 
> algemene vragen kunnen gesteld worden aan Nienke de Waard

Nienke de Waard 
Coördinator Brugklas / Brugklasjaar

Alles wat je wilt vragen over het brugklasjaar stel je natuurlijk aan de brugklascoördinator. Je kunt denken aan start schooljaar, leerlingbegeleiding en hoeveel brugklassen zijn er volgend jaar?

> deelnemen is helaas niet meer mogelijk
> algemene vragen kunnen gesteld worden aan Nienke de Waard 

Bregje Bervoets 
Docente Klassieke Talen / Gymnasium

Bregje Bervoets weet alles over het gymnasium binnen onze school, van klas 1 t/m klas 6. Al je vragen die betrekking hebben op het gymnasium kan zij dus beantwoorden.

> deelnemen is helaas niet meer mogelijk 
> algemene vragen kunnen gesteld worden aan Nienke de Waard

Meer lezen?

De digitale informatiegids van de Open Dag is nu al in te zien. Ook staan de tien meest gestelde vragen met antwoord op onze website. Graag zien wij jullie weer aankomende zaterdag 30 januari tussen 10:00 - 12:00 uur. Tot dan!