Nieuws

Na de schoolronde van de voorleeswedstrijd was het afgelopen vrijdag tijd voor de Haagse finale. Bij de schoolronde waren Abigail (1b) en Marijne (1f) als winnaars uit de bus gekomen en dit betekende dat zij het Maerlant mochten vertegenwoordigen tijdens deze finale in Theater aan het Spui.

Met zes brugklassers van andere Haagse scholen probeerden zij de jury te overtuigen van hun voorleescapaciteiten. Net als bij onze schoolronde werd het de jury weer erg lastig gemaakt, want ook deze jury had na afloop weer veel tijd nodig om zich te beraden op een winnaar. Tijdens dit juryberaad werd een boekenquiz georganiseerd, die uiteindelijk werd gewonnen door Marijne! Nog voordat de uitslag binnen was, had zij al een mooie prijs te pakken; een boekenbon.

Na enige tijd was de jury er toch echt uit en kwam zij met de uitslag. De deelnemers kregen stuk voor stuk lovende kritieken, maar uiteindelijk kon er maar één leerling door naar de provinciale finale in Rotterdam. Dit werd, helaas voor ons, een leerling van De Vrije School, maar Abigail ging wel mooi naar huis met zilver! Naast deze zilveren medaille kreeg ook zij een boekenbon. Bovendien stond er voor beide dames nog een prachtig boeket bloemen klaar! We kunnen dus terugkijken op een zeer geslaagde middag!