Nieuws
Het Maerlant-Lyceum steunt stichtingen zoals de voedselbank. Enkele 4 havo- en 5 vwo-leerlingen hebben het initiatief genomen om een Goede Doelen Commissie op te richten. Khaled Nissi, Maud Evenhuis, Thijs Sweers, Rebecca van der Meer, Jan Ouwens, Prasanna Kali en Clara Brothier vormen de Goede Doelen Commissie tot en met de Kerstinzamelingsactie van 2018. Na deze inzameling zullen zij het stokje overdragen aan nieuwe leden. De doelen waar de commissie zich voor gaat inzetten zijn: de voedselbank en het begeleiden van ouderen.

De oprichters willen leerlingen bewust maken van het feit dat er meer dan een miljoen mensen in Nederland leven in armoede. Zo gaan ze lesinformatie maken en inzamelacties houden. Ook wil de commissie een brug tussen jong en oud slaan door via uitjes ouderen een leuke tijd te geven.

De leerlingen van het Maerlant kunnen zich samen met deze commissie actief bezighouden met belangrijke sociale onderwerpen en meer hulp bieden aan mensen die het nodig hebben.