Nieuws
Op 30 januari jongstleden vond alweer de tweede ronde van de Haagse Debat Competitie plaats. Nadat de eerste ronde met een miniem verschil verloren werd van het HML, trad het Maerlant in de tweede ronde aan tegen het sterke Novum. Een bloedstollend gevecht ontvouwde zich al snel in lokaal B14 onder toeziend oog van tijdwaarneemster Abigail.

In de eerste ronde schoot het Novum direct uit de startblokken. In de voorbereide 10 tegen 10 bleken zij op alle fronten handiger toen er gedebatteerd werd over de wietteelt. Zowel op het gebied van de inhoud, samenwerken, als de nonverbale communicatie, moesten wij onze meerdere erkennen.
In de tweede ronde was er een 1 tegen 1 voorbereid. Ditmaal werd er gedebatteerd over de privacy. Hoewel de dame van het Novum prima debatteerde, moest zij uiteindelijk volgens de jury haar meerdere erkennen in Thijs.
De laatste ronde moest toen de beslissing brengen. In een onvoorbereide 10 tegen 10 wonnen we wel de tos, maar niet de wedstrijd. De jury, bestaande uit de heer Scheltus en de dames Hofstede en Monfils, hadden lang nodig om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Ditmaal kreeg niet één partij alle punten, maar werd de slotronde 1-2 voor Novum. Daarmee had het Novum de wedstrijd naar zich toe getrokken.
Ook in de tweede ronde dus een spannende wedstrijd met vele hoogtepunten. Helaas verloren we met het kleinste verschil. We winnen echter aan ervaring!

Wordt vervolgd…

Foto's